House of the Dead: Overkill - The Lost Reels

Många känner igen House of the Dead som Segas långlivade arkadskjutare där papperstunn handling, zombier och en stor portion kötta står i fokus. Det är en på-räls-skjutare där spelet automatiskt för oss fram genom banorna, bara för att titt och tätt stanna upp och bjuda på horder av framrusande monster som inget annat vill än att få en kula i pallet, eller slita dig i stycken.

I arkadhallarna sköt jag med plastpistoler, på datorn siktade jag med musen och på iPad sitter jag och slirar med tummarna i House of the Dead: Overkill – The Lost Reels (universal, 38 kr). Men det, tro det eller ej, fungerar faktiskt förvånansvärt bra. Kontrollen känns överraskande stabil, och det är ett sant nöje att sträva efter så många headshots som det bara är möjligt. Jag är nästan lite imponerad över hur väl Sega har implementerat touchstyrning här.

Där iOS-versionen däremot faller kort är variationen på zombierna. Dessa är begränsade till inte ens en handfull modeller per bana, och man skjuter således precis samma typ om och om och om igen. Det ger ett lite taffligt intryck, för spelet har definitivt potential att leverera så mycket mer. Två kortare kapitel får man med vid köp. Det tredje med det lockande namnet Naked Terror låser man förga oväntat upp med plånboken, tyvärr.

Om det är värt de 38 kr det kostar nu? Ja, om du gillar House of the Dead. Annars kan du vänta på en rea.