TwitchTV

TwitchTV (universal, gratis), både appen och tjänsten, är ett regelrätt måste för dig som följer esport online, kort och gott. Här livesänds allt från mindre till de allra största spelturneringarna i spel som StarCraft 2, Dota och League of Legends, bland många andra. Flertalet personligheter har också gjort sig ett namn genom att spela olika spel och samtidigt kommentera det som händer på skärmen i realtid, eller bara snacka välbekant skit. Det finns något för de flesta.

Appen som sådan är relativt stabil och strömlinjeformad till iOS. Layouten är mer eller mindre klanderfri, men avsaknaden av tidigare inspelade och uppladdade klipp (VODs) drar ned intrycket. Än så länge är det bara livesändningar som gäller. Dessutom kan sökfunktionen vara lite skraltig emellanåt då jag inte alltid hittar det jag letar efter. Men överlag fungerar Twitch bra, särskilt eftersom sändningarna sorteras efter spel och popularitet, så jag hittar oftast det jag söker den vägen istället. Därtill kommer jag åt för varje sändning tillhörande chatt i såväl landskaps- som portträttläge, vilket gör att jag aldrig behöver missa något av alla de lågklassiga kommentarer som tittarna spyr ur sig. Stor humor blandas med infantil pajkastning.

Twitch-appen är ständigt under utveckling, men fungerar i nuläget tillfredställande bra med grym bildkvalitet när källan tillåter. För den med lite sämre uppkoppling finns alltid lägre kvalitet att välja för att slippa otrevliga stopp i tittandet. Det finns även ett “chat mode” där chatten fyller hela skärmen, något undertecknad brukar använda som komplement till de mer intressanta matcherna som körs i helskärmsläge på TV:n istället. Tummen upp, trots nämnda brister. Men den kan bli bättre.