Den svenska spelmarknaden lever och frodas. Många svenskar har fått upp ögonen för hur underhållande det kan vara att spendera en kväll uppkrupen i soffan framför ett roligt casinospel. Samtidigt så har vi en väldigt stark lottotradition i landet och idag finns det goda möjligheter till att spela lotto direkt på telefonen via en app.

Lotto är ett oerhört klassiskt spel och har älskats av svenskar genom generationer. Tidigare så behövde man besöka ett spelombud för att kunna lägga en lottorad, men som tur är så har spelvärlden hängt med i teknikutvecklingen. Detta betyder att det idag är väldigt enkelt att spela på lotto via en app på sin telefon. Svenska spel håller lottodragningar varje onsdag och lördag och är väldigt populära. Men för den som är sugen på att testa någonting annat finns det numera ett rikligt utbud på privata aktörer som erbjuder spännande och engagerande lottospel alla dagar i veckan.

Andra operatörer

Även om svenska spel är det klassiska spelbolaget att spela hos så finns det efter avregleringen 2019 över 80 olika spelbolag i Sverige som bedriver verksamhet under licens från spelinspektionen. Många spelare väljer idag också att spela lotto online hos privata spelbolag.

Anledningarna till detta är många. Den första anledningen är att många vill kunna spela lotto på tider som de själva bestämmer. Det är inte alla som vill vänta tills dragningen på onsdag och lördagskvällar och använder sig därför av ett annat spelbolag.

En annan anledning är för att man vill testa på någonting nytt. Många som spelar lotto har gjort det i många år och kan därför känna att det är dags att testa lyckan hos ett annat spelbolag. Eftersom det inte finns något regelverk kring hur många spelbolag man får ha ett konto hos så är det fritt fram att pröva sig fram tills man hittar någonting som känns rätt för en själv.

Hur gör man för att spela lotto via en app?  

Om du vill spela lotto via en app så är det första du måste göra att bestämma dig för vilket spelbolag du vill spela hos. Idag erbjuder så gott som alla stora spelbolag en app, men det är inte alla som har ett utbud av lottospel. Se därför till att välja en app som kommer gör det möjligt för dig att spela det du är intresserad utav.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer en app?

Det viktigaste när du väljer en app för att spela lotto på är att deras plattform är enkel och bekväm för dig att använda. Användarvänlighet gör verkligen mycket för spelupplevelsen som helhet och genom att spela på en app du är bekväm med kommer du garanterat trivas bättre med ditt lottospelande.

Men detta kan vara svårt att göra. Det kan därför vara klokt att läsa olika recensioner för att sedan pröva sig fram innan man bestämmer sig för att använda en specifik app till allt sitt spelande. På så sätt kan du garantera att du blir nöjd.