Snapchat är en populär social media-app som låter dig dela ögonblicksbilder och korta videoklipp med dina vänner och följare. Det kan finnas flera anledningar till varför du vill radera appen och ditt konto. Kanske du vill ha mer tid för annat, kanske du har tröttat eller någon helt annan anledning. Oavsett varför du vill avsluta ditt konto så har vi skapat en enkel guide för att hjälpa dig igenom processen.

Hur du inaktiverar och återaktiverar ditt Snapchat-konto

Om du inte är helt säker på att du vill ta bort ditt Snapchat-konto permanent har Snapchat en praktisk funktion som kallas ”Inaktivering.” Detta tillåter dig att ta en paus från appen och senare återuppta din användning. Under tiden som du är inaktiverad kommer du upptäcka att du får mer tid för annat. Kanske vill du ha mer tid att fokusera på dina intressen, eller kanske testa nya saker såsom robotdammsugare test eller liknande.

Viktigt att notera är dock att du endast kan ha ett inaktivt konto i högst 30 dagar. Efter 30 dagar blir ditt inaktiva konto nämligen permanent raderat från Snapchat.

För att inaktivera ditt Snapchat-konto behöver du endast följa dessa steg:

 1. Öppna Snapchat-appen på din enhet.
 2. Tryck på din profilikon i övre vänstra hörnet.
 3. Tryck på ”Inställningar” som visas i form av ett kugghjul.
 4. Bläddra ned och hitta ”Radera mitt konto”.
 5. Tryck på ”Radera mitt konto”.
 6. Ange ditt lösenord när du ombeds.
 7. Ditt konto kommer nu att inaktiveras, och dina vänner kommer inte längre att kunna se din profil.

Om du senare vill återaktivera ditt Snapchat-konto följer du denna, även denna mycket enkla, process.

 1. Öppna Snapchat-appen igen.
 2. Logga in med samma användarnamn och lösenord som tidigare.
 3. Snapchat kommer att skicka dig en bekräftelse via e-post när ditt konto har aktiverats igen.
 4. Nu kan du återuppta din användning av Snapchat som vanligt.

Vad du inte ska göra när du tar bort ett Snapchat-konto

När du beslutar dig för att ta bort ditt Snapchat-konto finns det några viktiga aspekter att tänka på för att försäkra en smidig process. Först och främst bör du vara medveten om det inte räcker med att avinstallera själva Snapchat-appen från din enhet. Att göra detta gör inte att ditt konto raderas.

Om du är säker på att du permanent vill radera ditt konto från Snapchat bör du även undvika att logga in på ditt konto inom 30 dagar. Om du skulle logga in innan detta kommer processen avbrytas och du behöver göra om stegen för att radera appen, samt vänta ytterligare 30 dagar.

I din strävan att ta bort ditt konto bör du aldrig dela ditt lösenord med någon, oavsett vilka påståenden de må ha om att kunna hjälpa dig att ta bort ditt konto snabbare. Att dela ditt lösenord kan skapa allvarliga säkerhetsrisker för ditt konto och din (samt dina kontakters) personliga information.

Enkla steg för att ta bort ditt Snapchat-konto

För att ta bort ditt Snapchat-konto permanent behöver du följa några enkla steg. Det är viktigt att komma ihåg att denna åtgärd är oåterkallelig och kommer att medföra att all din sparade information, meddelanden och innehåll försvinner för gott.

 1. Logga in på Snapchat.
 2. Klicka på din profilikon.
 3. Navigera till ”Inställningar” genom att trycka på kugghjulet.
 4. Scrolla ned på sidan tills du hittar alternativet ”Radera konto.”
 5. Du kommer bli ombedd att bekräfta din åtgärd genom att ange ditt lösenord igen.
 6. När du har klickat på ”Fortsätt” kommer ditt Snapchat-konto att raderas.

Inaktivera ditt Snapchat-konto

Om du är osäker på om du vill ta bort ditt konto permanent, har Snapchat ett alternativ för inaktivering. Detta tillåter dig att ta en paus från appen utan att förlora all din information. Det finns flera skäl varför någon kan överväga att inaktivera sitt Snapchat-konto. Två av de främsta anledningarna är personlig integritet och avkoppling. Många användare känner en press i förhållande till sociala medieplattformar som Snapchat, vilket kan leda till ökad stress och ett konstant behov av att vara online. Inaktivering ger möjligheten att dra sig tillbaka och fokusera på andra saker i livet.

För att inaktivera ditt konto öppnar du Snapchat-appen på din enhet, trycker på din profilikon och går till ”Inställningar”. Därifrån hittar du avsnittet ”Ta bort mitt konto”. Följ instruktionerna för att inaktivera ditt konto. När inaktiveringen är klar kommer dina vänner inte längre att kunna se din profil och du kommer inte att kunna använda ditt konto.

Vänd processen

När du har inaktiverat ditt Snapchat-konto kan det finnas flera skäl till varför du senare ångrar ditt beslut. Kanske du insåg att du vill fortsätta använda appen, eller vill ha tillgång till gamla bilder och stories.

För att återaktivera ditt konto loggar du bara in igen med dina användaruppgifter. Det är viktigt att notera att du har en tidsgräns på 30 dagar från det att du inaktiverade ditt konto för att återställa det. Om du inte återaktiverar det inom den tidsramen kommer ditt konto att raderas permanent och all din information kommer att gå förlorad. Se därför till att du är säker på ditt beslut innan du inaktiverar ditt konto och att du inte väntar för länge om du ångrar dig.

Inaktivera eller ta bort ditt Snapchat-konto

Det är viktigt att notera att det finns en skillnad mellan att inaktivera och ta bort ditt Snapchat-konto. Inaktivering ger dig möjlighet att komma tillbaka och använda ditt konto senare om du ångrar dig. Å andra sidan är borttagning permanent och all din information kommer att förloras.

Inaktivering är ett bra alternativ om du är osäker på om du verkligen vill ta bort ditt konto. Det ger dig en chans att ta tillbaka beslutet om du skulle ångra dig senare.

FAQ

Kan jag ta bort mitt Snapchat-konto utan att vänta i 30 dagar?

Nej, Snapchat har en säkerhetsåtgärd som kräver att ditt konto är inaktivt i 30 dagar innan det raderas permanent. Under den tiden har du möjlighet att återaktivera ditt konto om du ändrar dig.

Vilken information ser dina vänner när du tar bort Snapchat?

När du tar bort ditt Snapchat-konto kommer dina vänner inte längre att kunna se din profil eller skicka meddelanden till dig. Ditt konto kommer att vara helt osynligt för dem.

Tar Snapchat automatiskt bort inaktiva konton och efter hur lång tid?

Snapchat tar inte automatiskt bort inaktiva konton. Du måste själv ta steget att inaktivera eller ta bort ditt konto om du inte längre vill använda det. Det tar upp till 30 dagar från begäran om borttagning innan kontot raderas permanent.