Det finns en uppsjö träningsappar i App Store. Varje app har sin exklusiva funktion och lockar olika typer av träningsmänniskor. Tyvärr misslyckas nästan alla med det enklaste: att skriva upp vad du tränat.

Fitocracy

Fitocracy (universal, gratis) är appen som låter dig träna precis vad som helst. I appens bibliotek av övningar finns precis allt jag testat att söka på, många av övningar har dessutom instruktioner. Enda nackdelen är att Fitocracy inte är översatt till svenska än, så det gäller att ta reda på vad dina övningar heter på engelska så att du slipper stå på gymmet och klia dig i huvudet.

Fitocracy försöker även hjälpa dig hålla motivationen uppe genom att ge dig poäng för hur hårt du tränar och rekommenderar uppdrag (träningspass) som kan ge dig badges. Allt detta visas för dina vänner i appen som kan kommentera och ge dig props (fungerar som Facebooks gilla-funktion) för din träning.

Fitocracy har verkligen allt, men den har också lite kantighet kvar här och där, främst att den fortfarande bara finns på engelska och uppdateras sällan. Trots det är Fitocracy den bästa träningsappen jag använt.