The Simpsons: Tapped Out

För er som, av någon skum, outgrundlig anledning, fortfarande inte känner till Electronic Arts kassako The Simpsons: Tapped Out (universal, gratis) till iOS (och Android) tar jag mig friheten att förtälja denna segdragna alternativt kostsamma saga.

The Simpsons: Tapped Out kan bäst beskrivas som en evighetsmaskin. Ja, så är det om du nu inte vill kasta bort helt bisarra summor riktiga pengar för att avancera, så klart. Homer har i sin enfald lyckats spränga bort hela Springfield genom sitt jobb. Ni vet, det på kärnkraftverket. Hela introt är en parodi på spelet vi snart kommer att få kontrollera själva, och det mynnar alltså ut i premissen för Tapped Out.

Från scratch ska spelaren återuppbygga Springfield. Vi lägger gata för gata, hus för hus och ger uppdrag till invånarna. De sistnämnda återkommer i takt med att staden byggs ut igen, och på så vis finns det mer och mer att göra ju längre du spelar. Uppdragen är dock inte mer spännande än förtäckta timers. Be en karaktär göra något och vänta i upp till 24 timmar.

Under spelets gång inkasserar man även pengar och XP som byggnader och uppdrag genererar tids nog. Men den riktigt värdefulla valutan, Homers älskade munkar, är alldeles för sällsynt. Helt bedrövligt sällsynt för att vara exakt. Därför kan man köpa munkar, för oskäligt mycket pengar. 749 kr för 2 400 munkar som räcker till en handfull byggnader och karaktärer. Om du nu vill boosta.

För den som inte vill lägga riktiga pengar på Tapped Out blir det en långdragen historia. Men det är inte helt otrevligt att plocka upp spelet några minuter om dagen, fördela uppdrag och få lite nya grejer från och till. Handlingen är i princip obefintlig, men spelet har en hygglig mysfaktor. Dessutom är det förvånansvärt kul att bygga sitt eget Springfield, precis så som jag vill ha det.

Ni kan testa själva, det kostar inget. Plus också för att de kör lite olika teman under året, som nu, när det är Halloween-tider.