IFTTT (iPhone, gratis) är en grym app till en tjänst avsedd för att få webben att göra jobbet åt dig (deras ord, typ). If This, Then That, som IFTTT står för, kan exempelvis SMS:a dig om vädret är kallt. Du har då skapat ett recept som kollar vädret mot en kompatibel vädertjänst, och om dina parametrar möts så skickar IFTTT ett SMS med den typ av innehåll du vill. Potentiellt väldigt användbart, förstås.

IFTTT

IFTTT-appen till iPhone (dessvärre inte till iPad ännu, men webbplatsen fungerar förstås där) är väldigt pedagogisk och gör det lätt för vem som helst att sätta upp recept som gör saker med de olika tjänster som finns. Spara ner alla dina länkar från stjärnmarkerade tweets, till exempel – det är gjort på några minuter. Smidigt värre. Följer du min TDHFTW-blogg på Tumblr så hämtar den just nu bokmärken sparade på Pinboard med en viss tagg, och publicerar dessa som länkposter. Det var snabbt uppsatt med IFTTT-appen. Utöver det finns det en mängd färdiga recept som kan aktiveras snabbt och enkelt.

Tjänsten IFTTT är gratis att använda. Det ska släppas premiumtjänster, men det kommer säkerligen finnas en gratisversion även framöver. Förhoppningsvis kommer vi kunna betala för omgående triggning av recept, snarare än en gång i kvarten som det är nu. IFTTT är bra nog som den är dock, och ett tänkbart starkt verktyg som är väl värt att titta på. Speciellt på din iPhone.