Den senaste upptäckten som tagit hipsterinternet med storm är Knock (iPhone, 28 kr), en app som loggar in dig på din Mac genom att du knackar på din iPhone. Det fungerar så att du installerar Knock-appen på din iPhone och laddar ner motsvarade app till din Mac. Knock hjälper dig igenom installationen på ett roligt och snyggt sätt – det är nästan omöjligt att inte älska Knock i det här läget. Efter installationen så får du en subtil grön ring runt din profilbild på din Macs låsskärm. Den passar perfekt in i operativsystemet och allt känns så snyggt och smidigt att det blir lekfullt.

Men sen kommer problemen…

Knock

Knock på din iPhone ska känna av när du knackar på den, och om du knackar i rätt takt så blir du insläppt på Macen. Men för att göra det måste datorn först känna av att din iPhone är i närheten, vilket görs via blåtand som är notoriskt dåligt på att hitta andra maskiner att prata med. Varje gång jag testade Knock fick jag vänta i runt 30 sekunder. Det låter inte som så mycket, men jag hinner skriva mitt lösenord flertalet gånger medan jag står där och väntar. Bättre blir det inte när jag knackar på telefonen, för Knock känner nämligen bara av långsamma knack. Du får vackert knacka som farmor för att det ska fungera.

Jag älskade att installera Knock, det var nästan värt 28 kr bara det. Tyvärr kan jag inte rekommendera den här appen till någon, utom möjligen som ett designexempel. Knock är väldigt fint, men helt meningslöst.