Morning på morgonen

Morning (till iPad, 22 kr) är en så kallad “status board”, en översikt över ett antal saker. Panic gjorde en sådan nyligen, med namnet Status Board, vilken dessvärre inte föll mig i smaken alls. Tanken med de här apparna är alltså att du ska få en tydlig överblick över läget genom att bara ögna på statusboarden.

Som namnet antyder så fokuserar Morning på din första titt på morgonen. Appen är på intet sätt begränsad till detta, men eftersom det inte rör sig om en status board av typen “senaste tweet”, utan snarare väder, vind, tid, aktier, kalender, todos och så vidare, så är det främst direkt på morgonen som den briljerar. Du har ett antal fält som du kan fylla med olika typer av information, såsom datum och tid, påminnelser (från Påminnelser-appen), väder, senaste från RSS-flöden, händelser i kalendern, aktiekurser, pendlingsinformation, samt en nedräkning till något du anger. Jämfört med Panics Status Board så ter sig det här ganska trivialt och begränsat, men Morning ser enligt mitt tycke betydligt bättre ut, och det är lättare att hitta ett omedelbart användningsområde för appen.

Just vitsen med den här typen av appar är intressant. Allt det som du får från Morning finns ju tillgängligt någon annanstans, lättare än någonsin tack vare de möjliga inställningarna för Notiscenter i iOS 7. Trots det så tycker jag Morning fyller en funktion för de av oss som tycker om att kunna se allt på en gång. Just nu har jag exempelvis Morning framför mig, framför tangentbordet men under min skärm på kontoret, och sneglar lite på todo-listan från Påminnelser. Det är inget jag behöver, men det är ganska trevligt på något vis.

Nej, Morning är inte för alla, men som app är den väldigt trevlig. Att det dessutom finns flera färgscheman att välja bland, och att utvecklarna lovar nya möjligheter vad gäller innehåll till panelerna, skadar inte alls.