Fingerlabs Musyc (universal, gratis med köp inuti appar) är i sin enklaste beskrivning en lekfull musikapp. Istället för att knacka på virtuella tangenter eller programmera en sequencer släpper du ut olika former som studsar runt. Varje form har ett ljud som varieras beroende på var de studsar. Du kan lätt få dem att studsa upp och ner på ett rytmiskt vis eller kasta runt dem för rejält kaos. Vidare kan du bygga väggar och golv för att hålla saker på sin plats. Som om detta inte vore nog kan du slänga ut svarta hål och annat skoj. Musyc är i grunden gratis men du kan köpa till fler saker från appen, exempelvis en motion recorder.

Det är småroligt att leka med Musyc men att få till något särskilt musikaliskt är inte så lätt. Även om jag använder den lilla sequencern som slänger ut objekt i en bestämd takt kan jag knappast räkna med att skapa morgondagens mästerverk. Det blippar lite här, bloppar lite där men jag sugs inte in i appen.

Till syvende och sist får man ändå fråga sig vad man egentligen ska med Musyc till? Jag lär knappast använda den till en seriös musikproduktion. Appen har inte direkt ett spelvärde heller i den mån att du till slut får skicka draken i lavan och rädda prinsessan efter åtta slott. Trots att det är kul med nya musikkoncept och Musyc har en del roliga funktioner är det som kvarstår mer eller mindre en leksak som snabbt tappar sin charm. Men kanske barnen gillar den?