Vare sig du är amatörfotograf eller fullblodsproffs kan det ibland vara kul att på ett enkelt och snabbt sätt smycka ut mobilbilderna med lite billigt krims-krams. Pixlr-o-matic (universal, gratis) är en sådan app. Den hjälper dig att på bara några sekunder skapa ett kvasi-intellektuelt konstverk för egen och andras njutning. Men mest egen. I fyra enkla steg väljer/tar vi en bild, lägger på ett filter, en effekt och till sist en ram. Voilà! Färdigt!

Pixlr-o-matic

Mer komplicerat än så blir det inte med Pixlr-o-matic, särskilt inte då samtliga effekter och filter är skapade på förhand och inte kan påverkas. Det må låta simpelt i sig, men medan det förvisso ändå är dagens sanning så är det svårt att inte ha roligt när jag experimentera med de olika alternativen till varierande bilder. Dessutom blir ibland ganska så snyggt, om än lite klyschigt och pretentiöst.

Testa själv. Appen är gratis och innehåller tillräckligt mycket skit för att man inte ska känna ett direkt behov av att betala för mer lull-lull via inuti app-köp.