Tumblr är ett socialt nätverk som används för en mängd olika saker. Det är allt från det klassiska Tumblr-bloggupplägget, som bottnar i olika sorters innehållstyper (vi kommer till det), till smarta PR-sajter som får spridning inom Tumblr-nätverket via reblogs, återpostande av innehållet. Mest känt är Tumblr dock för sina otroligt många bloggar som postar GIF-animationer. Ibland är det långa reblog-konversationer bestående av GIF-bilder och enstaka textkommentarer. Det kan bli lite mycket, om man säger så.

Tumblr

Tumblr-appen (universal, gratis) utvecklas konstant och är riktigt bra. Det går snabbt och lätt att publicerade de olika sorters poster som finns; video, chattlogg, länk, citat, foto eller en vanlig textpost. Naturligtvis kan du lägga till kommentarer till dina länkar, källa till ditt citat, och så vidare – det är inga hårda ramar eller regler på Tumblr, och det går igenom i appen. Naturligtvis är det enkelt att reblogga och gilla poster på andra Tumblr-bloggar från din dashboard. Lättheten att uppdatera sin (eller sina, jag har flera) Tumblr-blogg via Tumblrs app gör det till en väldigt lockande plattform att använda.Appmagasinet finns på Tumblr, för övrigt.

För dig som inte vill posta så mycket utan snarare läsa andras Tumblr-bloggar via dashboarden så går det alldeles utmärkt. Riktigt bra faktiskt, Tumblr-appen gör det här galant. De enda negativa sakerna med Tumblr-appen är att det inte går att starta nya Tumblr-bloggar där, samt att det inte finns stöd för skrivande i liggande läge. Lite smolk i en annars tämligen väldesignad bägare.