Det finns många anledningar till varför föräldrar föredrar att välja pedagogiska appar för barn. Ett skäl är att dessa appar kan hjälpa barnen att lära sig nya saker och förbättra sina färdigheter. Ett annat skäl är att de kan hålla barnen underhållna under långa perioder, vilket kan vara till hjälp när föräldrarna behöver få saker gjorda i hemmet eller ta en paus från uppgiften att vara en förälder. 

Dessutom erbjuder vissa pedagogiska appar belöningar eller märken som barnen kan tjäna när de slutför uppgifter, vilket kan fungera som ett incitament för dem att fortsätta använda appen. Det finns många pedagogiska appar för barn tillgängliga gratis eller till en mycket låg kostnad, vilket gör dem till ett prisvärt alternativ för familjer med en liten budget. Generellt sett tenderar föräldrar att föredra pedagogiska appar för barn eftersom de erbjuder ett antal fördelar som andra typer av appar inte har.

Fördelar med pedagogiska barnappar

De flesta pedagogiska appar för barn är utformade för att hjälpa barnen att lära sig grundläggande akademiska färdigheter som matematik, läsning och skrivning. Många lär också ut grundläggande färdigheter för livet som att räkna pengar, säga klockan och laga mat. I vissa appar kan barnen till och med öva på spanska eller ett annat främmande språk.

Pedagogiska appar för barn kan vara ett bra sätt för barnen att lära sig nya saker och samtidigt ha roligt. De kan också vara ett bra verktyg för föräldrarna för att hjälpa sina barn att hålla sig på rätt spår med sina studier. 

Kolla in några av de bästa internationella pedagogiska apparna för barn 

iTrace

iTrace är en app som hjälper barn att lära sig skriva bokstäver och siffror. Appen innehåller över 300 olika spårningsaktiviteter som barnen kan öva på. Det finns också roliga spel och belöningar som barnen kan få när de gör framsteg.

Monkey Math HD-spel för barn

Monkey Math är ett roligt matematikspel för barn som innehåller sex olika minispel. I varje spel måste barnen lösa matematiska problem för att hjälpa apan att samla bananer. Spelen blir gradvis svårare när barnen spelar, så att de kan fortsätta att utmana sig själva.

Djurljud för barn av Baby Bus

Den här appen hjälper barn att lära sig om olika djur och deras ljud. Den innehåller över 50 olika djur, från lejon och tigrar till höns och ankor. Barnen kan också lära sig roliga fakta om varje djur.

Den magiska skolbussen: Oceaner

Den här pedagogiska appen tar barnen med på en virtuell utflykt till havet. De kan utforska olika havsdjur och lära sig om havets ekosystem. Appen innehåller också spel, frågesporter och andra aktiviteter för att lära barnen om havet.