Oavsett om du älskar eller hatar att köra bil så finns det en sak som är sann: det finns en hel del olika appar för att göra allting med både körning och bilägande enkelt. Idag så finns det gott om appar för en lång rad olika användningsområden och just inom bilvärlden så finns det ett antal som verkligen kan underlätta för en.

Men det kan vara svårt att veta vilka appar som är värda att ladda ner och vilka som bara kommer att ta upp onödig plats på ens telefon. I den här texten kommer vi att gå igneom några appar som kan vara väl värda att ladda ner, oavsett vilken typ av bil som du kör eller hur mycket du använder dig av den. Om du behöver mer praktiskt eller rådgivning så är det dock oftast bäst att vända sig direkt till hemsidor såsom Däckhjälp för att få vägledning.

Waze

Även om både Google Maps och Apple Maps går att använda sig av så är dessa inte specialgjorda för bilkörning och har ibland problem att hitta den mest effektiva vägen. På grund av detta så kan det vara väl värt att ladda ner appen Waze, som är gratis att använda sig av. I Waze så skriver man in sin destination eller låter bara appen följa med under körningen. I appen så får man sedan reda på exakt var det står exempelvis fartkameror och hastighetskontroller, samtidigt som appen kan varna en om det har varit en olycka längre fram. Appen får information av alla som använder den och kan därför ge realtidsuppdateringar kring exakt hur läget ser ut längre fram längs vägen.

Mina fordon

Mina fordon är ett digitalt verktyg som kan användas för att hantera ens fordon. Detta är extra bra om man använder sig av flera fordon. Man skannar koden på ens ägarbevis när man först börjar använda sig av appen och kan därefter kontrollera trängselavgifter, ställa av eller på bilen och använda ägarbyte om man säljer bilen

Dessutom så kan man använda sig av appen för att snabbt och enkelt mot en avgift på tre kronor få fram vem som äger en bil. Företagsägda fordon är gratis att söka på.

Park Me

Om du har tagit bilen in till stan och letar efter en parkeringsplats så kan det vara oerhört krångligt att åka runt och leta. Genom att använda dig av Park Me så får du direkt information om var närmsta parkeringsgarage finns och hur många platser som finns lediga.

Parkeringsappar

Att ladda ner en parkeringsapp har mer eller mindre blivit ett krav i många svenska städer. Dessa appar gör det mycket lättare att sköta sin betalning och man springer dessutom springa ner till sin bil och förlänga parkeringen. Tyvärr så har det blivit norm att olika parkeringsbolag använder sig av olika appar och det kan därför vara svårt att veta vilken som gäller. Om du ska åka till en ny plats så kan det därför vara klokt att kontrollera detta innan du åker iväg.