Att navigera i världen av surfmängd, täckning och fria samtal kan vara riktigt problematiskt för många som vill byta mobilabonnemang. Därför har vi sammanställt den här guiden till de bästa mobilabonnemangen i Sverige 2022.

Vi vet att det inte finns någon universell lösning till alla mobilägare. För några spelar täckning störst roll, för andra surfmängden och för några fria samtal inom Europa. Vi ber därför läsare om att inte endast välja ett av de mobilabonnemang i Sverige vi listar bara för att vi rekommenderar det, men snarare använda listan nedan som hjälp på traven till att ta rätt beslut.

1.    Halebop mobilabonnemang i Sverige

Högst upp på listan kommer favoriten Halebop som länge dominerat lågpris-marknaden. Halebop har funnits sedan 2000 och lanserade sitt första kontantkort 2002. Först 2007 började Halebop erbjuda sitt första mobilabonnemang.

Fokus hos Halebop är support, vilket är en av anledningarna till att de har Sveriges nöjdaste kunder. Utöver en lysande support har även Halebop billiga abonnemang, där man kan komma ner till ett så pass billigt abonnemang som 99 kr/månaden (2GB surf, 50 samtal och 500 sms). Det som kanske passar flest aktiva mobilanvändare är abonnemanget med 30GB som kostar 339 kr/månaden, i vilket det även ingår fria samtal och sms.

Halebop använder Telias nät vilket i dagsläget är det bästa nätet i Sverige.

2.    Hallon mobilabonnemang i Sverige

Hallon är troligen det billigaste av alla mobilabonnemang i Sverige. De har erbjudit både abonnemang och kontantkort sedan 2013 och bakom dem står Tre.

Hallon erbjuder en variant av olika abonnemang som går att skräddarsy efter sina egna behov. Fria samtal och SMS ingår dock i alla abonnemang tecknade hos Hallon. Man kan dessutom teckna abonnemang med förmånliga villkor om man är barn, student eller senior.

Något som varit med om att bidra till Hallons framgång i landet är det faktum att man kan spara den surf man inte använder till nästkommande månad. Man kan max ha 100GB sparat, men det överskrider fortfarande den mängd surf man kan ha hos många andra operatörer.

Något man går miste om med Hallon är den fysiska supporten. Allting sker digitalt, vilket betyder att man endast kan kontakta dem via deras chatt, där den normala svarstiden är 3–4 dagar.

3.    Tre mobilabonnemang i Sverige

Tre är en av de större mobiloperatörerna i Sverige som erbjuder ett flertal abonnemang och många generösa erbjudande. Eftersom de är en väletablerad operatör och erbjuder en professionell kundtjänst, både på plats i butiker, över telefon och online, är det även en något dyrare aktör att teckna ett abonnemang hos gentemot exempelvis Hallon.

Mobilabonnemangen man kan teckna hos Tre finns med fyra olika surfnivåer: 5GB, 15GB, 50GB och fri surf. Oavsett abonnemang är alla samtal och sms fria och man binder sig inte till något så länge man inte köper en mobil och väljer bindningstid på denna.

Tre har ett eget mobilnät som de använder sig av och detta täcker en stor del av landet. Några menar dock att täckningen inte duger på landsbygden, framförallt inte i norra Sverige där täckningen påstås inte fungera alls.