De bästa apparna för aktiehandel erbjuder investerare att köpa och sälja aktier med låg provision eller ingen provision alls. De låter även investeraren hantera sin portfölj, analysera kurser samt erbjuder smarta verktyg för aktiehandel.

Vår lista över de bästa apparna för aktiehandel 2022 bygger till viss del på ett test genomfört av aktieskola.com, men även våra egna tankar och omdömen av apparna.

eToro

eToro är ett välkänt israeliskt fintech företag som erbjuder en plattform för “social investering” som även är tillgänglig via mobilen. eToro har nästan 25 miljoner registrerade användare världen över och tillåter investerare att handla med aktier, råvaror och valutor, så väl som ETF:er och CFD:er.

eToro tillåter användare att handla med ett stort urval av globala aktier, fonder och kryptovalutor via en app som finns tillgänglig för iOS- och Android-ägare. Utöver detta kan eToro-användare även handla med CFD:er, vilket betyder att investerare kan genomföra köp baserade på särskilda tillgångars volatilitet snarare än att faktiskt äga dem. All handel på eToros app är dessutom provisionsfri, vilket betyder att användare inte behöver betala några extra avgifter för att genomföra sin handel på appen.

Det som är mest imponerande med eToros app är möjligheten för “social trading”, det vill säga att investerare kan kopiera andra professionella investerares “affärer” för att förbättra sina egna färdigheter.

Nordnet

Nordnet är den största börsmäklaren i Skandinavien och med deras app kan investeraren enkelt köpa och sälja aktier från sin mobiltelefon. Genom appen kan man också hålla koll på och hantera sin investeringsportfölj, läsa nyheter om allt som berör finansvärlden och få inspiration till sina framtida investeringar.

Något vi specifikt gillar med Nordnets app är att man kan utforska olika aktier och andra tillgångar och lägga till dem i sina så kallade “bevakningslistor”. Man kan sålunda söka bland de tusentals aktier, fonder och ETF:er som finns på Nordnet, och därefter lägga till denna i sin bevakningslista. Då kan man bland annat få tillgång till dess kurs och därmed följa den, se nyckeltal och nyheter samt jämföra den med olika index.

Rent allmänt erbjuder appen ett användarvänligt och snyggt gränssnitt. Men den möjliggör även inställandet av notiser om transaktioner, inköpsorder och utdelningar för att användarna alltid ska kunna göra de bästa affärerna.

Avanza

Ytterligare en favorit är Avanzas app, från Sveriges populäraste börsmäklare. Avanzas app är en användarvänlig plattform med ett snyggt gränssnitt som samlar aktier, fonder och sparande på en och samma plats. Här får användaren en samlad bild av sin ekonomi genom översikten, kan hitta inspiration till sina investeringar genom att kika på spaningar från föregående vecka och vilka aktier och fonder som handlats med mest under månaden.

Att köpa och sälja via Avanzas app är dessutom väldigt smidigt och går snabbt att genomföra. I appen får man tillgång till de aktier och fonder som finns och kan välja vilka man vill köpa eller sälja. Dessutom finns det en flik för “portföljanalys” där användaren kan analysera sin portfölj samt få spännande insikter och fördjupade kunskaper om sina värdepapper. Allt för att kunna förbättra sina framtida investeringar.