Kryptovalutor fortsätter att växa i popularitet både i Sverige och resten av världen. Sedan Bitcoin introducerades som den första kryptovalutan 2009 så har det gått från att vara ett obskyrt internetfenomen till att bli ett hett diskuterat ämne i finanskretsar.

Samtidigt så har det blivit enklare än någonsin för privatpersoner att investera i krypto. Idag så finns det en hel uppsjö av olika nätmäklare som erbjuder handelslösningar för krypto. I den här texten så kommer vi att diskutera hur man ska tänka när man använder sig utav en kryptoapp, samt vad man har för olika alternativ som investerare.  

Varför ska man använda sig utav en app för ens kryptohandel och investeringar?

Anledningarna till varför man bör använda sig utav en app för att sköta sin kryptohandel är många. Eftersom kryptovalutor handlas dygnet runt och året om så är det av yttersta vikt att man alltid har möjlighet att reagera på prisförändringar. Telefonen har man alltid med sig nu för tiden, och genom att göra sin telefon till sin primära enhet när det kommer till krypto så gör man det smidigt och enkelt för sig själv att genomföra transaktioner.

Om du är intresserad av att hitta den bästa möjliga appen för dina ändamål så finns det en fantastisk guide att läsa igenom på länken som följer https://kopakrypto.se/basta-kryptovaluta-appen/. Där kan du få information kring hur du bör tänka när du väljer en app för att hantera dina mynt, samt vilka olika valmöjligheter man har när man är intresserad av att köpa krypto.

Som du säkert redan är bekant med så använder sig alla kryptovalutor av en revolutionerande teknik som kallas för blockkedjan. Detta nätverk gör det möjligt att skapa transaktioner online som är omöjliga att förfalska. Blockkedjan är väldigt invecklad, men genom att använda dig utav en app blir det väldigt mycket lättare.

Nätmäklares appar

För dig som precis har börjat med krypto så kan det vara en god idee att använda dig utav en nätmäklares app. På så sättet så kan du alltid nå dina mynt, samt att detta gör att det blir väldigt enkelt att köpa och sälja krypto. Nätmäklaren ansvarar då för att dina mynt är skyddade och i säkert förvar, samtidigt som att det enda du behöver hålla koll på är ditt inlogg till plattformen.

Att använda sig utav en nätmäklares app har också fördelen med att du inte behöver oroa dig för att dina mynt försvinner om du skulle bli av med din telefon. 

Plånboksappar

Alla mynt som existerar på blockkedjan behöver förvaras någonstans. Eftersom kryptovalutor är helt digitala så behöver man också använda sig utav en digital plånbok. All kryptovaluta är uppbyggd med hjälp av en rad kod. Denna är helt unik, och genom att använda dig utav en app på din telefon så skapar du en plånbok direkt i telefonen. Du kan sedan använda plånboksappen för att göra transaktioner och betalningar, samt se hur värdet stiger eller sjunker i takt med att priset förändras.

Källor: 

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.699910/blockchain-blockkedjor