Att streama är populärare än någonsin förr. Folk älskar att kunna åtnjuta underhållning när som helst på dygnet oberoende av vart de befinner sig. Men streaming har länge varit begränsat till datorn. Nu är möjligheterna för streaming genom mobilen dock vanligare än någonsin tack vare streamingappar.

I och med det massiva utbudet av streamingtjänster som finns idag har det naturligtvis lanserats väldigt många appar också. Så vilka appar är det egentligen som är mest föredragna? Vilka appar är bäst och vilka är värda ett eventuellt abonnemang? Det ska vi kika på.

Netflix

Även om det är tråkigt att lista de allra största namnen inom sektorer så måste vi säga att Netflix streamingapp uppfyller alla våra förhoppningar. Appens användarvänlighet och snygga gränssnitt gör den till vår favorit gällande appar för streaming genom mobilen. Sedan är ju utbudet av filmer, serier och dokumentärer också lysande. Abonnemangen varierar från 99 kronor till 179 kronor i månaden baserat på vad man önskar. Vi tycker att priset är rimligt i förhållande till det utbud som finns och står fast vid att Netflix är den bästa appen för streaming genom mobilen.

Disney+

Disney+ är en streamingtjänst som fortfarande är relativt ny i Sverige. Trots sina få år på nacken tycker vi deras app utmärker sig som väldigt bra. Även denna app är lätt att navigera sig på och det finns ett massivt utbud av film och tv-serien. Plattformen är väl mest känd för sina Disney-klassiker, men det är inte endast nostalgititlar som finns att tillgå. Det kommer hela tiden nya serier och filmer som är värda att utforska. Dessutom är Disney+ något billigare än Netflix, med ett månadsabonnemang på 89 kronor. Ett årligt abonnemang kan också tecknas. Detta kostar då 890 kronor/året.

Plex

Vilken jämförelseguide hade detta varit om inte en kostnadsfri streamingtjänst listats? Budgetfavoriten hos oss är helt klart Plex. Genom denna mediatjänst kan man streama film, tv-serier och över 200 olika tv-kanaler direkt utan någon prenumeration. Dessutom erbjuder Plex en mediaserver som organiserar användarens personliga material, låter en lyssna på sina favoritpodcasts, hitta nya rekommendationer och streama musik! Med det sagt är Plex inte bara gratis, men också en helt nytänkande streamingtjänst som vi älskar! Tyvärr är utbudet inte lika stort som på de stora streamingtjänsterna, men vill man gå emot stora franchises och slippa betala för ett månadsabonnemang är Plex helt klart värd att testa.

HBO Max

Vi får såklart inte glömma streamingjätten HBO Max och deras app som erbjuder användaren möjligheten för att streama allt möjligt innehåll av högsta kvalitet. Här kan användaren streama vissa filmer och tv-serier i 4K-upplösning och med bättre ljud samt ladda ner klipp för att streama offline. Vi kan tycka att det finns ett stort och varierat utbud på HBO Max-appen samt så är det enkelt att navigera sig, vilket är väldigt viktigt för oss. Den enda nackdelen är att det är lite rörigt med textningen på vissa klipp. Priset ligger på 89 kronor/månaden, det vill säga samma pris som Disney+ och 10 kronor billigare än det billigaste abonnemanget hos Netflix.