Våra telefoner har på gott och ont blivit en stor del av våra liv. Vi kan nu hitta appar för allting mellan himmel och jord, och många har också en hel del appar för produktivitet och sociala medier. Men när det kommer till ren underhållning så finns det en sådan uppsjö att välja bland så att det blir svårt att sålla bland allting.

I den här guiden så kommer vi att gå igenom några appar som verkligen är ett måste för den som tycker om att ta del av medier och underhållning via sin telefon. Vi listar våra favoriter, och du kommer garanterat att hitta någonting som faller dig i smaken.

En app för ljudböcker

Detta är ett verkligt måste för den som tycker om att lyssna på någonting annat än musik med jämna mellanrum. Det går att hitta gratis ljudböcker på YouTube och andra hemsidor, men det absolut enklaste är att skaffa ett konto på en app som erbjuder ett ordentligt bibliotek och utbud. Om man inte är säker på om detta är en lösning man är villig att betala för så finns det oftast gratisversioner att hitta.

På dessa appar, där Storytel och BookBeat är de populäraste svenska alternativen, så hittar man böcker på svenska och engelska, med allting ifrån klassiker till moderna romaner. Det finns även barn och ungdomsböcker, någonting som gör att ett abonnemang av det här slaget kan användas av hela familjen. 

En app för streaming

Idag så finns det en lång rad olika streamingtjänster med tillhörande appar att välja och vraka bland. Den största är Netflix, men även HBO, Disney+, och Amazon Prime har blivit populära val på senare år.

För den som vill få maximalt värde ut av sina skattepengar så är det en god idé att ladda ner SVT Play. Licensen är numera inbakad i skatten som man betalar på sin inkomst, och utbudet är i regel väldigt gott. 

En app för stimulerande spel

Att det finns gott om olika spel till mobilen har du med största sannolikhet redan koll på. Men för den som är intresserad av spel som kräver lite mer tankeverksamhet så finns det idag också goda möjligheter. Pusselappar är vanliga, men även spel som kräver en del logiskt och matematiskt tänkande är populära.

En av våra personliga favoriter är sudokuappar. Inom sudoku så kan du utvecklas och du kommer alltid att kunna välja ett sudoku som utmanar dina färdigheter till det maximala. 

För den sporttokige

För den som är intresserad av sport så kan det vara en bra idé att ladda ner en app där man ska se resultaten i stora sporter från hela världen. Även om Text-TV synnerligen gör detta med finess så kan det ändå vara skönt att få alla resultat i en smidigt förpackad app. Man kan då även välja ut sina favoritlag och få uppdateringar när det blir mål i dessa matcher. Någonting som är perfekt om man inte har möjlighet att se matchen live, men ändå vill veta hur det går.