Vare sig du är uttråkad på tåget, sitter i ett väntrum för länge eller helt enkelt är uttråkad så finns det en hel del saker du kan göra på din mobil för att få tiden att gå snabbare. Om du letar efter ideer på hur du kan slösa tid har du kommit helt rätt! Här ger vi dig några ideer på hur du kan spendera din fritid om du inte känner för att gå ut eller faktiskt göra någonting. Allt du behöver är en mobil.

Chatta med eller ring någon

Ibland kan en stund du är uttråkad vara den perfekta anledningen att äntligen ringa din mamma, moster eller vem det nu är som du inte haft kontakt med på alldeles för länge. Och känner du att det är lite för mycket att ringa så kan du alltid skicka ett meddelande. Du har ingen aning om hur mycket det betyder för någon!

Titta på TV

Vare sig det är lite italiensk fotboll eller en matlagningsshow finns det alltid massor av kul att se på live. Visst är det inte lika stor skärm som du kanske har där hemma, men de flesta smarttelefoner fungerar ändå utmärkt att se på TV med. Du kan hitta TV gratis live på nätet eller betala för vissa tjänster, beroende på vad du letar efter.

Skapa en Spotify-spellista

Har man inte sina favoritsånger organiserade på något sätt är det lätt hänt att man börjar spela ledsen musik i mitten av ett fantastiskt humör eller vice versa – är det inte bättre att du en gång för alla skapar några Spotify spellistor efter humör, tema eller något annat? Ditt framtida jag kommer att tacka dig!

Gå igenom din kamerarulle

Om din telefon har klagat på att ditt minne är fullt bör du börja omedelbart. Organisera bilderna från din oändliga kamerarulle! Ta bort de dåliga och ladda upp de bra bilderna på Dropbox och ta sedan bort dem med. Det kommer kännas jätteskönt när du är klarar, nästan som när du städat rummet!

Lyssna på en ljudbok

Har du hörlurar med dig kan en ljudbok snabbt ta dig till en fantasivärld eller lära dig om något nytt, beroende på genren du föredrar att lyssna på. Många appar, som Scribd till exempel, låter dig betala bara en liten månadskostnad för att få tillgång till nästan oändligt med böcker. Det är ett fantastiskt sätt att spendera en hundralapp eller två.