FIFA är en av världens mest populära spelserier och spelas av miljoner människor världen över. Sannolikheten är också stor att du som läser detta inte är helt obekant med serien. Nu finns FIFA 22 tillgängligt på marknaden och vi har testat den senaste upplagan av världens populäraste sportspel.

FIFA-serien har verkligen en särskild plats i många spelares och fotbollsälskares hjärtan. Sedan det första spelet i serien kom ut så har man alltid kunnat lita på att utvecklarna ska göra sitt yttersta för att ge oss som spelare den bästa fotbollsupplevelsen som möjligt, oavsett om vi spelar själva eller tillsammans med hela familjen. Av alla PS5 spel som finns tillgängliga för tillfället är FIFA ett av de mest prisvärda och som du kan spela timme ut och timme in utan att bli uttråkad eller vilja byta spel.

FIFA ligger i framkant när det kommer till PS5 spel

Lanseringen av PS5 har som du säkert redan vet varit allt annat än smidig. Detta har också lett till att många PS5 spel har skjutits upp eller blivit försenade. FIFA22 har gått att spela på både PS4 och PS5 vilket gör att det finns gott om spelare att spela mot online.

Spelet ser också helt fantastiskt ut. Utvecklarna har verkligen lagt ner tid på att få spelarnas rörelser att se så verklighetstrogna ut som möjligt och med den nya och förbättrade grafiken ser spelet fantastiskt ut. Vi testade att spela på både en större TV, såväl som en mindre datorskärm och fick samma intryck från båda två.

Det är helt enkelt samma gamla FIFA i en förbättrad och snyggare paketering. För den som har spelat något spel i serien tidigare kommer mycket kännas familjärt, samtidigt som det verkligen är en helt ny känsla att spela på ett PS5. Alla rörelser är mycket smidigare och vi märkte en klar skillnad i hur väl spelet flöt på jämfört med tidigare varianter.

Spela med vänner och familj lokalt

Ett av FIFA:s stora trumfkort har alltid varit hur bra det fungerar som familj och partyspel. Att starta en match en mot en har alltid varit lätt på FIFA och den senaste utgåvan är inget undantag. Genom några enkla knapptryck tas spelaren till en meny där man kan välja mellan två lag för att sedan sätta igång en match direkt. På mindre än en minut så är ni redo att sätta igång under strålkastarna från en av världens största arenor.

Spela online

På senare år har det blivit oerhört populärt att spela FIFA online. Därför är möjligheterna till detta mycket goda även i den senaste upplagan. Du kan välja att spela en snabb match mot en motståndare, eller bygga ihop ditt eget lag i FUT, någonting som är otroligt populärt bland FIFA-fantaster.

Sammanfattningsvis

Vi blev mycket imponerade av FIFA 22 och det är ett av de bästa av alla PS5 spel vi har testat på. Tack vare att spelet är likt de tidigare upplagorna går det fort att komma igång samtidigt som det känns som en helt ny upplevelse. Med fantastiska möjligheter att spela online samt över 700 lag att välja mellan kan vi inte göra något annat än att varmt rekommendera FIFA 22.