Tweetbot 3 (iPhone, 22 kr) är Tapbots uppföljare till populära Tweetbot. Det är en separat app, så du måste köpa den igen, men har du exempelvis Tweetbot till iPad (22 kr) så synkroniserar apparna vad som är läst och så vidare, vilket för övrigt även gäller Tweetbot till Mac. Många Tweetbot-versioner blir det, så för att inte komplicera saker och ting har Tapbots tagit bort iPhone-föregångaren från App Store tills vidare, så du måste således ha köpt den tidigare för att kunna ladda ner. Det är det många som är glada för, eftersom Tweetbot 3 är ett rejält steg från de tidigare versionerna och alla är inte nöjda.

Tweetbot 3

Jag gillar däremot Tweetbot 3. Det är skönt att Tapbots tagit ett steg från den förvisso tjusiga, men nu tämligen gamla pixelgrafiken som genomsyrat deras appar. Nu är det fräscht och ljust samt lättläst, och Tweetbot 3 passar betydligt bättre i iOS 7 än de tidigare versionerna. Det sticker nu ännu mer i ögonen när jag öppnar Tweetbot på min iPad, appen ser oerhört gammal och trist ut, men är förstås lika bra som tidigare. Och ja, det blir en Tweetbot 3 till iPad med, men den är en bra bit bort misstänker jag, speciellt eftersom Tweetbot 3 försenades med flera månader.

Det är egentligen inte så hemskt mycket nytt i Tweetbot 3, förutom det visuella samt fräschare ljudeffekter, utan det rör sig mest om små förändringar. Draget till vänster är exempelvis borttaget, vilket irriterar många, och listhanteringen för användare sitter nu på följa-ikonen. Flera av de här designförändringarna gör att steget mellan Tweetbot 3 och den officiella Twitter-appen är desto mindre rent handhavandemässigt, men det är också där likheterna slutar. Tweetbot 3 är överlägsen det officiella alternativet med hästlängder, och rekommenderas således varmt.