Pincase

För de av oss som fortfarande tycker att bokmärken behöver sparas på en central plats så är tjänsten Pinboard ett bra val. Den är ganska precis som Delicious var en gång i tiden, men kostar pengar (engångssumma) och det känns därmed troligare att den överlever utan turbulens och uppköp. Kanske…

Pincase (universal, 28 kr) är en app som kopplar till ditt Pinboard-konto, och är den bästa jag hittat. Det säger tyvärr inte så hemskt mycket, och det finns en hel del skavanker i Pincase, men ibland blir det inte bättre än så här. Appen utvecklas lyckligtvis successivt så förhoppningsvis blir den bättre med tiden, något som varit fallet så här långt.

Pincase ger dig åtkomst till dina Pinboard-bokmärken, och låter dig såväl läsa dem (så klart) som redigera dess detaljer. Det är lätt att ändra beskrivningen på sparade länkar, eller markera för läsning senare, men taggningsförfarandet är klumpigt vilket är ett stort minus för en tjänst där taggar är din enda möjlighet till lite ordning och reda. Att lägga till en ny länk blir snabbt omständligt, något som tveklöst hade sänkt Pincase om det inte varit så att Pinboard dels har stöd för att e-posta in länkar (och därmed kan du använda dela-menyn i iOS för att snabbt skicka in dem med Mail), och dels så är stödet för att spara till Pinboard förhållandevis utbrett i appar som exempelvis Tweetbot och Reeder.

Jag letar fortfarande efter en riktigt bra Pinboard-app, där det är lätt att lägga in länkar, att sortera och läsa dem, samt dela vidare till alla tänkbara tjänster jag vill. Det, eller bara något som gör vad Pinboard gör på webben, fast snabbt, snyggt och rappt i app-form, är vad jag saknar till iOS i bokmärkesväg. Pincase är inte den appen, men den är bra nog ändå, så använder du Pinboard bör du ta en titt.