Samsung Galaxy S21 Ultra är den andra modellen från Samsungs nya koncept av Ultra-flaggskepp. Den har utformats med en imponerande mängd funktioner som gör att den sticker ut från liknande modeller i sitt sortiment. Skärmen är stor och livfull, vilket gör streaming av videor eller spelande särskilt uppslukande. Batteritiden imponerar också med upp till två dagars räckvidd även vid intensiv användning.

Designmässigt känns telefonen både snygg och modern. De böjda kanterna gör det lätt att hålla den i handen och metallramen ger ett exklusivt intryck.

Skärm

S21 Ultras 6,8-tumsskärm har en imponerande Quad HD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Den dynamiska AMOLED 2X-skärmen är otroligt ljusstark med HDR10+-stöd för en naturtrogen färgprecision och detaljrikedom.

Pekupplevelse och ljusstyrka

Användningen av LTPO-teknik bidrar till att minska strömförbrukningen och ger en mer responsiv pekupplevelse. Skärmens vitbalans ligger på 6 995 Kelvin och den maximala ljusstyrkan når upp till hela 984 nits. Glöm inte att skydda din telefon med Samsung Galaxy 23 Plus Skal.

Ny fingeravtryckssensor

Från Qualcomm kommer den nya fingeravtryckssensorn, som är större än någonsin och läser med enkelhet av fingeravtryck, även om de är fuktiga.

Kamera

När det gäller kameraprestanda imponerar S21 Ultra stort, med skarpa bilder och hög upplösning även vid fotografering i svagt ljus. Den är utrustad med en huvudkamera på 108 megapixel, 10x optisk zoom och upp till 100x digital zoom. Spela in video med HDR 10+ i 4K-upplösning eller med 8K, för otroliga 24 bilder per sekund.

Fotofunktioner

S21 Ultra har också flera andra funktioner som kan förbättra din fotoupplevelse, till exempel ett särskilt nattläge, porträttläge och videostabilisering för att minska skakningar som kan uppkomma vid filmning. Objektivet för ultravidvinkling gör att du kan fånga fler detaljer samtidigt som du behåller en hög bildkvalitet.

Professionell kvalité

Sammanfattningsvis är Samsung Galaxy S21 Ultra ett utmärkt val för alla som letar efter en smartphone med förstklassiga kameraegenskaper. Den har alla funktioner som behövs för att ta fantastiska foton och videor, vilket gör den perfekt för att fånga minnen eller producera professionellt innehåll.

Batteri

Samsung Galaxy Ultra S21 kommer med ett kraftfullt 5000 mAh-batteri, som stöder snabbladdning så att du inte behöver vänta för att kunna använda telefonen igen. Den har också alternativ för trådlös laddning, vilket gör det lätt att kunna ladda var du än befinner dig. Med den smarta Wireless PowerShare-funktionen kan du även trådlöst ladda andra kompatibla enheter genom din telefon.

Ljud

S21 Ultra är utrustad med ett storslaget AKG stereohögtalarsystem som ger ett klart och välbalanserat ljud, med Dolby Atmos-ljudstöd för att erbjuda dig en verkligt absorberande lyssningsupplevelse. Med hjälp av Adaptive Sound-tekniken anpassas ljudet efter det innehåll du tittar på eller lyssnar på och ger ett mer realistiskt ljud när du använder hörlurar eller öronsnäckor.

Mjukvara

S21 Ultra körs med Android 11 och drivs av Exynos 2100-chippet. Den har också stöd för 5G-nätverk, vilket gör att du kan hålla dig uppkopplad var du än befinner dig. Tack vare Samsungs pålitliga säkerhetsfunktioner som Secure Folder hålls din data säker från potentiella hot. Telefonen är utrustad Samsungs One UI 3.1, vilket gör det lättare att komma åt dina appar och inställningar snabbt och enkelt.

RAM och lagring

Samsung Galaxy S21 Ultra har upp till 16 GB RAM-minne och 512 GB intern lagring. Den har också stöd för utökad lagring via microSD-kort, så du kan spara så många foton, videor och filer som du behöver.

Design

Med en stilren, enkel och modern design med unika detaljer ger S21 Ultra ett exklusivt intryck. Kameraön på baksidan är gjord av glas och metall och de synliga sidorna är böjda för att göra det lättare att hålla den i en hand. Ramen är tillverkad av en lätt aluminiumlegering som förmedlar styrka samtidigt som telefonen är lätt. Detta är design när den är som bäst.

Övriga egenskaper

Förutom ovan nämnda egenskaper erbjuder S21 Ultra en rad andra funktioner som gör ditt liv enklare. Den är IP68-klassad för vatten- och dammtålighet och kommer med USB-C v3.2-port, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 6E och GPS för ultimat uppkoppling. Den har också stöd för säkerhetsplattformen Samsung Knox för att ge dig maximalt skydd mot hackare och skadlig kod.

Sammanfattning

För att sammanfatta så är Samsung Galaxy S21 Ultra är ett utmärkt val för som är på jakt efter en förstklassig smartphone med exceptionella funktioner. Den innovativa skärmen, den kraftfulla processorn, det stora batteriet, den högkvalitativa kameran och det fantastiska ljudet gör den till ett perfekt alternativ till dig som vill ha det lilla extra.